روند اجرای کار در کوهورت چشم

 

اپتومتریست پس از جستجوی شرکت کننده بر اساس نام و نام خانوادگی یا کد PCID یا کد ملی با سوال پرسیدن از سابقه بیماری های چشمی، جراحی چشم، زمان آخرین معاینه چشم پزشکی، شکایات احتمالی بینایی و سابقه ی خانوادگی بیماری های چشمی، پرسشنامه مربوطه )بینایی سنجی( را تکمیل کرده و سپس به معاینات مربوط به اپتومتری شرکت کننده می پردازد و بخش معاینات بینایی سنجی را در نرم افزار کوهورت تکمیل می کند. در پرسشنامه بینایی سنجی ابتدا در مورد سابقه بیماری دیابت و سابقه فامیلی بیماری های مهم و شایع چشمی از شرکت کننده پرسش و در پرسشنامه علامت گذاری می شود.

در ابتدای معاینه، پلک ها و حرکات چشم و سیستم اشکی با چشم غیر مسلح بررسی می شوند. معاینه با دستگاه اسلیت لمپ شامل معاینات سگمان قدامی، عدسی و پوستریور پل  و میدپریفری  رتین می باشد. معاینه با افتالموسکوپ، جهت بررسی پریفر رتین، انجام می گردد. فشار داخل چشم (IOP) با تونومتر گلدمن اندازه گیری می شود.



تصویربرداری با دستگاه فوتواسلیت و فوندوس فتوگراف

جهت تصویربرداری با دستگاه های فوتواسلیت و فوندوس فتوگراف، شرکت کننده به ایستگاه تصویربرداری راهنمایی می شود و مراحل تصویربرداری توسط کارشناس تصویربرداری و یا اپتومتریست طرح شروع می شود در ابتدا دو نوبت قطره تروپیکامید  برای شرکت کننده چکانده می شود . به شرکت کننده در خصوص تاری دید موقت پس از ریختن قطره و مشکل در نور زیاد توضیح داده می شودچنانچه شرکت کننده مجبور به رانندگی است یا ملاحظاتی برای پرهیز از قطره دارد، از این مرحله معاف است.  بدون اجازه بیماران، مردمک هیچ شرکت کنند های دیلاته نمی شود. همچنین چنانچه شرکت کننده ای سابقه گلوکوم و یا سردرد و چشم درد هنگام غروب را ذکر می کند، این معاینات موکول به اجازه چشم پزشک می گرددبه همه شرکت کنندگان توضیح داده می شود چنانچه دچار سردرد و چشم درد و تاری دید شدند، با توجه به خطر حمله گلوکوم حاد زاویه بسته، سریعا به مرکز اطلاع دهند؛ البته این احتمال نادر می باشد.

پس از بیست دقیقه از چکاندن قطره دوم، شرکت کننده برای تصویربرداری فراخوانده می شود وتصویر سگمان قدامی و شبکیه بیمار تهیه و در سیستم ثبت می گردد. تصاویر شبکیه و سگمان قدامی چشم شرکت کننده با نام و نام خانوادگی و کد PCID وی به صورت کامل بر روی سیستم ذخیره می گردد.